ICOM IC-M87 VHF MARITIEME PORTOFOON


ICOM IC-M87
(VHF marifoon)
Niet zómaar een maritieme portofoon!

IC-M87

Robuuste, waterbestendige constructie*
De IC-M87 is gebouwd om de gevaarlijke en onaangename omstandigheden op zee en op het land te kunnen weerstaan. Zelfs als de IC-M87 in het water is gevallen zal de volledige waterdichtheid de portofoon beschermen tegen schade. De compacte en duurzame body voldoet tevens aan militaire specificaties (MIL-STD).
*Equivalent aan JIS graad 7 of IPX7 van de overeenkomstige internationale norm IEC 529 (1989) (1 m diepte gedurende 30 minuten)

Eenvoudige bediening
Zes duidelijk gelabelde toetsen op het frontpaneel en de volume/power knop maximaliseren de eenvoud van bediening. Zelfs bij het dragen van handschoenen zijn de grote knoppen gemakkelijk te bedienen. Een groot en helder LCD-scherm en knoppen met achtergrondverlichting maken de bediening ook ’s nachts eenvoudig.

Li-Ion accu voor een extra lange bedrijfstijd
Met de standaard 1850 mAh Li-Ion accu, BP-274, beschikt u over max. 15 uur bedrijfstijd* zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het ‘geheugeneffect’ van de accu. Een optionele AA alkalinebatterijhouder, BP-226, is een handige back-up en een geruststellende gedachte voor het geval van een noodsituatie.
*Typisch gebruik, inschakelduur; Tx : Rx : stand-by = 5 : 5 : 90

Waterbestendige luidsprekermicrofoon, HM-138
De optionele waterdichte luidsprekermicrofoon, HM-138, werkt uiterst betrouwbaar. Hiermee kunt u de IC-M87 aan uw riem dragen voor extra portabel comfort.

Een krachtige 5 watt aan zendvermogen
De 5 Watt uitgangsvermogen zorgen voor een betrouwbare communicatie bij gebruik van de standaard accu, zelfs over grotere afstanden. Om op accugebruik te besparen, kunt u het uitgangsvermogen verlagen tot ofwel 3 of 1 watt.

22 beschikbare kanalen voor PMR-gebruik
De IC-M87 heeft 22 kanalen die beschikbaar zijn voor PMR-gebruik (146 – 174MHz)*. Brede/smalle kanaalafstand is daarbij programmeerbaar voor elk kanaal. CTCSS- en DTCS-signalering is standaard ingebouwd.
*Hiervoor kan een aparte vergunning vereist zijn

Inclusief bureaulader
De BC-152N bureaulader is een eenvoudige druppellader. Deze lader kan op een tafel worden gebruikt of aan de wand bevestigd.

Extra functies

  • Eenvoudige up/down-schakelaars (omhoog/omlaag) voor kanaalkeuze
  • Directe toegang tot kanaal 16 of een programmeerbaar oproepkanaal
  • Eenvoudig toevoegen/verwijderen van tag-scanwerking
  • Monitorknop om snel de squelch open te zetten
  • Tweestaps stroomspaarstand
  • Toetsvergrendelfunctie
  •  Accu-indicator toont de resterende accu-capaciteit in 4 niveaus
  • De signaaltoon is programmeerbaar voor iedere knop
  • De zelfcontrolefunctie controleert op interne temperatuur, de spanning van de aangesloten accu (detectie van overspanning), en op binnendringend water.