ICOM IC-V80E VHF FM PORTOFOON


ICOM IC-V80E
VHF FM TRANSCEIVER

IC-V80E

5,5 W uitgangsvermogen
De IC-V80/E maakt gebruik van een nieuwe laag-verbruik stroom-FET-module en levert 5,5 W aan zendvermogen in combinatie met een lange gebruiksduur. Voor een nog langere gebruiksduur, zijn standen met een gereduceerd zendvermogen van 2,5 W of 0,5 W beschikbaar.

Luid audio met 750 mW
De IC-V80E maakt gebruik van de BTL versterker (BTL = brug-gebonden belasting) die het audiouitgangsvermogen verdubbelt. De 36 mm grote luidspreker levert 750 mW aan luid en verstaanbaar audio*. Fantastisch in een rumoerige omgevingen.

*Typische waarde bij gebruik van de interne luidspreker.

IP54 en MIL-STD-810 robuuste constructie
Terwijl de IC-V80E een compacte eenheid is met een hoogte van slechts 112 mm, zorgen de stofbescherming en waterdichtheid volgens IP54 voor een betrouwbare werking onder zware omstandigheden. De IC-V80E is getest voor en voldoet aan elf categorieën van de MIL-STD-810 omgevingstesten.

Alfanumeriek display.
Het display met vijf alfanumerieke tekens en een heldere verlichting toont duidelijk kanaalnaam, frequentie en geheugennummer. Via een pictogram met een S-meter is de signaalsterkte op de ontvangstfrequentie zichtbaar, en bij zenden het uitgangsvermogen.

Keuze uit drie typen accu’s.
Voor de IC-V80E is er keuze uit drie typen accu’s en accubehuizingen. De BP-264 is een nikkel-metaalhydride (Ni-MH) accu, de BP-265 is een lithium-ion (Li-ion) accu. Met de batterijhouder BP-263 kunt u zelf de accu van uw voorkeur kiezen. Afhankelijk van de uitvoering wordt het BP-264 accupack en de BC-192 reguliere lader of de BC-147S AC-adapter meegeleverd.

In totaal 207 geheugenkanalen
De IC-V80E heeft in totaal 207 geheugenkanalen, waaronder 200 reguliere kanalen, zes bandscangrenzen en één oproepkanaal. De naam van het kanaal is programmeerbaar met 5 karakters voor gemakkelijke herkenning.

Geïntegreerde VOX functie
De IC-V80E is voorzien van een VOX-functie (Voice Operated Transmit) voor het comfortabel handsfree gebruik d.m.v. een compatibele headset (optioneel) en adapter kabel. De VOX-gevoeligheid en vertragingstijd van de VOX zijn instelbaar.

Ingebouwde CTCSS en DTCS
De IC-V80E is voorzien van CTCSS en DTCS toonsloten voor stille stand-by en repeatertoegang. Tevens is er een pagerfunctie en toonscan. Met de toonscan kan bijvoorbeeld de tooncode worden vastgesteld die bij een bepaalde repeater in gebruik is.

Scanfuncties
Het apparaat is voorzien van verschillende scanfuncties, waaronder geprogrammeerd scannen, geheugenscan, skipfunctie (kanalen programmeren die worden overgeslagen), prioriteitsfunctie en toonscan.

Andere Mogelijkheden

  • Energiespaarfunctie
  • BNC-antenne-aansluiting
  • TOT-functie (time-out timer, spreektijdbegrenzer)
  • Blokkeerfunctie zenden bij repeater/bezet kanaal
  • Mogelijkheid voor klonen via een PC of van zendontvanger naar zendontvanger
  • Directe frequentie-invoer vanaf het toetsenblok
  • DTMF-geheugenkanalen
  •  Automatisch uitschakelen
  • Instelling FM breed of smal