ICOM IC-F5400DS & IC-F6400DS VHF/UHF


ICOM IC-F5400DS IC_F6400DS

Met de nieuwe generatie IDAS apparaten neemt Icom u mee naar een nieuw niveau van communiceren. De new IDAS serie heeft aan de buitenkant een opwaardering ondergaan en heeft een nieuw design. De hoeveelheid aan functies en aandacht voor detail zoals alleen Icom dit kan waarmaken, leveren u een oplossing die u er niet alleen goed laat uitzien, maar ook slim werkt.

Verfijningen en verbeteringen aan het design, aan de inzetbaarheid en aan de functies, gecombineerd met elektronische en industriële verbeteringen van de hardware volmaken de totale betrouwbaarheid van de nieuwe IDAS serie.

Deze betrouwbaarheid strekt zich uit van de productiekwaliteit zonder extra afstellingen en een nonvariantie-productkwaliteit van iedere unit, tot aan een stressvrije gebruikerservaring waarbij de werkelijke complexiteit achter dit multiplatform voor de gebruiker niet opvalt.

De productkwaliteit van Icom is legendarisch. Er goed uitzien en slim werken met de nieuwe serie IDAS-producten. Gebruiken is geloven!

Functies:

meer-talen-icon active-noise-cancelling
MEERDERE TALEN
Functies en menu-items kunnen in de lokale taal worden weergegeven. Zowel Engels, Frans, Duits, Spaans, Russisch als vereenvoudigd Chinese tekens worden ondersteund. Daarnaast kunnen spraakmeldingen worden opgenomen en aangepast voor weergave in de lokale taal.
ANC (ACTIVE NOISE CANCELLING)
De ANC (Active Noise Cancelling) functie helpt bij het zorgen voor een heldere spraakkwaliteit. Geluid van bepaalde specifieke bronnen (zoals sirenes of boilergeluid) kunnen daarbij worden onderdrukt.
licentiesleutel-icon nxdn-trunking des-aes
UPGRADES DOOR MIDDEL VAN LICENTIESLEUTELS
Nieuwe functies en protocollen kunnen bij de nieuwe IDAS zendontvangers worden toegevoegd door middel van licentiesleutels. Het apparaat kan hiermee worden opgewaardeerd en beter aan uw specifieke behoeften worden aangepast.
NXDN™ TRUNKING UPGRADE
De nieuwe IDAS zendontvangers zijn door middel van de digitale sensing-functie compatibel met de conventionele IDAS digitale modus en met analoge FM. De apparaten kunnen door middel van een licentiesleutel worden opgewaardeerd naar NXDN Type-D multi-site trunking.
DES/AES ENCRYPTIE MET OTAR
Voor beveiliging van de digitale communicatie beschikken de nieuwe IDAS-apparaten standaard over een 4-sleutel DES encryptie. Door middel van de optionele UT-134 encryptie-unit, kunnen daarnaast 256-bit AES encryptie en de OTAR (Over-the-Air Rekeying) worden gebruikt. De OTAR functie maakt het mogelijk om de encryptiesleutels via het radiokanaal te updaten.
otap-oaa bluetooth audio-equalizer
OTAP EN OAA
De OTAP-functie (Over-the-Air-Programming, programmeren via de ether) maakt efficiënt programmeren van de zendontvanger via een radiokanaal mogelijk, doordat op afstand wijzigingen kunnen worden aangebracht in de geprogrammeerde gegevens. Zo wordt bijvoorbeeld het toevoegen van een extra repeater sterk vereenvoudigd. De OAA-functie (Over-the-Air-Alias) verstuurt de gebruikersnaam via het radiokanaal, wat de noodzaak van het programmeren van een aliastabel overbodig maakt. Zo kunt u eenvoudig en succesvol uw hele vloot beheren.
INGEBOUWDE BLUETOOTH®
Met de ingebouwde Bluetooth module kan de unit op afstand worden bediend, en is handenvrij communiceren mogelijk door gebruikmaking van een Bluetooth headset van een andere partij.* Door aansluiting van een Bluetooth telemetrisch apparaat of een PC-terminal kunnen gegevens en bestanden draadloos worden verstuurd.
*De beschikbare functies hangen af van de gebruikte Bluetooth apparaten.
AUDIO EQUALIZER
Door middel van een equalizer kan de klank van het geluid worden aangepast aan de spraakeigenschappen en de in gebruik zijnde taal. Er zijn vijf manieren waarop het geluid kan worden gecorrigeerd: vlak, versterken van hoge tonen, versterken van middentonen, versterken van lage tonen en onderdrukken van lage tonen. De automatische geluidssterkteregeling zorgt ervoor dat het geluid constant blijft, ondanks het geluidsniveau waarop gesproken wordt en de afstand tot aan de microfoon.
data gps-ontvanger
TRANSPARANTE DATA/TEKSTBOODSCHAPPEN (SMS)
Gegevens versturen is een standaard mogelijkheid van de nieuwe IDAS-apparaten. Een transparante datamodem maakte het mogelijk om allerlei gegevens met 9600 bps via een radiokanaal met een kanaalafstand van 12,5 kHz te versturen. Onder andere kunnen er tekstberichten van 100 tekens worden verstuurd en ontvangen. Bij een ontvangen bericht scrolt de tekst over het scherm.
GPS-ONTVANGER
Tegelijk met spraak of met een statusoproep kunnen de positiegegevens worden meegestuurd*. Deze kunnen tevens worden gebruikt in combinatie met een AVL-systeem (Automatic Vehicle Location, automatische voertuiglocatiebepaling). De logfunctie van de GPS-ontvanger legt de positiegegevens van de gebruiker op regelmatige intervallen vast op een microSD-kaart. De nieuwe IDAS apparaten kunnen daarbij richting en afstand ten opzichte van een andere zendontvanger of een specifiek punt weergeven. En verder wordt met een signaaltoon aangegeven als een bepaald doel binnen het bereik is.
*Voor mobiele apparaten is hiervoor de niet meegeleverde UX-241 GPS-antenne nodig.

download brochure new idas