ICOM VE-PG3 ROIP GATEWAY


ICOM VE-PG3
ROIP GATEWAY
IC-VE-PG3
Veelzijdige radio-over-IP-gateway
De VE-PG3 is ontworpen om de communicatiedekking van een radionetwerk uit te breiden en voor gebruikscomfort door gebruik van IP-netwerktechnologie. Het systeem is daarbij ontworpen voor een gemakkelijke inzet.
De VE-PG3 heeft twee modi; converter-modus en bridge-modus. De converter-modus zet het audio van de radioverbinding om in VoIP-/analoge telefoongesprekken, en maakt daarnaast verbinding tussen de aangesloten apparatuur mogelijk.
The bridge-modus verbindt twee of meer radiolocaties via een IP-netwerk en ontvangen radiosignalen worden daarbij doorgegeven naar de andere radiolocaties in het netwerk. De bridge-modus kan verspreid liggende radiolocaties verbinden via het netwerk en kan zorgen voor communicatie tussen verschillende banden en categorieën.

Converter-modus

De VE-PG3 verenigt RoIP-, SIP-gateway-, IP-router- en IP PBX-functionaliteit. De VE-PG3 integreert digitale/analoge radiolocaties in SIP- en analoge telefoonsystemen en maakt gesprekken mogelijk tussen de aangesloten gebruikers op al deze platforms. De CT-24 digitale spraakconverter zet analoge audio en G.711μ IP-telefooncodec om naar de AMBE+ 2™ vocoder voor het IDAS™ radiosysteem. De CT-24 is nodig om een ​​IDAS™ radiolocatie met andere gebruikers van het systeem te kunnen verbinden.

Telefoon-interconnectie
Een radiogebruiker (zowel IDAS™ als analoge* radiogebruikers) kan een telefoongesprek initiëren met behulp van DTMF-code en kan zo een verbinding opzetten met andere gebruikers via een IP-telefoon of PSTN-lijn. Telefoongebruikers kunnen individuele gesprekken en groepsgesprekken opzetten naar de IDAS™ radiolocatie. Op de analoge radiolocatie zijn opgeroepen gebruikers onderhevig aan de vaste gespreksconfiguratie van de aangesloten zendontvanger.
*Beperkt tot zendontvangers met DTMF-encoder/decoder aan boord.

Bridge-modus

De brug-modus koppelt verschillende geografisch van elkaar verwijderde radio-locaties via een IP-netwerk.
Site-to-multisite radiocommunicatie

Als het IP-netwerksysteem compatibel is met IP multicast-technologie, dan kunnen drie of meer VE-PG3’s in de bridgemodus worden aangesloten en wordt de IP-packet-informatie via multicast door het systeem verspreid.

Combineerfunctionaliteit
De combineerfunctionaliteit combineert het audio uit de bridge-modus naar de andere bridges. Op deze manier kan site-to-multisite communicatie worden opgezet, zelfs op een netwerk dat geen IP-multicast-routing ondersteunt.

Cross-band-/cross-category-verbindingen*

Verbindingen tussen verschillende banden en categorieën zijn mogelijk tussen VHF/UHF, landmobiel, VHF marifoon en lucht band frequenties. Met optionele aansluitkabels kunt u een zendontvanger of repeater eenvoudig op de VE-PG3 aansluiten Daarnaast kan de SM-26 of HM-152 rechtstreeks worden aangesloten op de VE-PG3 via de optionele OPC-2276 verbindingskabel
*Cross-band en cross-categorie-functionaliteit zijn in sommige landen niet toegestaan.

Remote-communicator software, RC-FS10

De optionele RC-FS10 afstandsbedieningscommunicator creëert een IP-gebaseerde virtuele radio/eenvoudig dispatch-station op een pc. De RC-FS10 kan worden gebruikt met een IDASTM/NXDNTM systeem, en een analoog radiosysteem via de VE-PG3.

Aansluiting van externe apparatuur
De VE-PG3 heeft twee aansluitingen t.b.v. externe apparatuur voor bijvoorbeeld een omroepinstallatie, een sirene, waarschuwingsverlichting en andere externe apparatuur.

Seriële overbruggingsfunctie
Met de seriële overbruggingsfunctie kunt u op afstand aangesloten apparatuur bedienen vanaf een PC via de RS-232C interface. De hiervoor noodzakelijke virtuele seriële poort-software wordt meegeleverd.

Andere eigenschappen

  • Configuratiescherm op web-basis (in browser)
  • IP-router-functie: PPPoE/IPv6 bridge, NAT, dynamic DNS, VPN pass-through, IP filter, SNMP en SYSLOG
  • USB flash drive-aansluiting voor firmware-update, en voor data back-up en herstel

AANZICHT ACHTERPANEEL