IC-F5062 / F6062

Analoge VHF/UHF mobilofoon


✔ Dot-matrix LCD scherm

✔ Afneembaar frontpaneel

✔ Luidspreker aan voorzijde

✔ Waterdicht volgens IP54

✔ Groot frequentiebereik

Brochure IC-F5062/F6062

MDC 1200-compatibel
De IC-F5062/F6062 beschikt over geavanceerde automatische nummeridentificatie (ANI), selectieve oproep (Selcall) en functies voor noodoproepen door middel van de ingebouwde MDC signalering. De PTT-functie verstuurt het unieke ID-nummer van uw zendontvanger wanneer u op de PTT-knop drukt of deze loslaat. Een ontvangen ID-nummer kan worden gedecodeerd naar een gebruikersnaam met behulp van de alias-tabel. Met de Selcall kunt u individuele of groepsoproepen plaatsen. Met de noodoproep-functie kunt u een noodbericht naar de centralist verzenden en herhalen, totdat deze hierop gereageerd heeft. In een dergelijke situatie kan de zendontvanger alles uitzenden wat de microfoon opvangt, en de centralist kan dan het achtergrondgeluid volgen. Ook radio-check, status, bericht, stun (slaapmodes), revive (wekken) en een logboek van oproepen zijn beschikbaar.

Klaar voor de 6,25 kHz digitale modus
Met de optionele UT-119H, kan de IC-F5062-serie werken met de 6,25kHz smalle digitale modus die (in de VS) voldoet aan de 6,25 kHz emissie-eisen van de FCC voor smalbandgebruik. Dit verhoogt de efficiëntie van de kanaal=allocatie en het spectrumgebruik. De IC-F5062-serie beschikt over twee optionele slots: één voor de UT-119H digitale unit en één voor een ander optie-board.

Losneembaar frontpaneel
In combinatie met de optionele separatiekit, RMK-3 en separatiekabel kan het frontpaneelgedeelte van de IC-F5062 worden losgemaakt van de primaire unit. Dit maakt een flexibele installatie mogelijk, zelfs bij beperkte inbouwruimte. Bij de lengte van de separatiekabel kan worden gekozen uit 1,9 m, 3,0 m en 8,0 m.

Multifunctioneel dot-matrix LCD-scherm
Het dot-matrix scherm heeft een hoog contrast, zodat hoofdletters en kleine letters gemakkelijk zijn te onderscheiden. Het scherm kan zodanig worden ingesteld dat één regel tegelijk wordt weergegeven, met in totaal 12 karakters, of twee regels met in totaal 24 karakters. De LCD-achtergrondverlichting is standaard.

Luidspreker aan de voorzijde
Een in het front gemonteerde 4W (typ.) luidspreker, levert een helder en robuust geluid. De ingebouwde audio-compander verbetert de signaal-ruisverhouding.

Stof- en spatwaterdicht volgens IP54 (alleen bedieningsconsole)
Het robuuste gegoten chassis en het polycarbonaat frontpaneel zijn bestand tegen schokken en trillingen. Bij gebruik in combinatie met de optionele separatiekit, is de controller stof- en spatwaterdicht volgens IP54.

Een groot frequentiebereik en een grote kanaalcapaciteit
De IC-F5062-serie beschikt over een groot frequentiebereik in één versie (VHF 136-174 MHz, UHF 400 – 470MHz of 450-512 MHz). Door de capaciteit van 512 geheugenkanalen bij 128 zones kunt u een variëteit aan flexibele kanaalgroepen delen en opslaan.

Basic LTR® / conventionele modus
Groep, selectief, en telefoongesprekken zijn allemaal beschikbaar in LTR® mode. De functie signaaltoon-bij-ontvangst informeert u met een pieptoon wanneer een individuele oproep wordt ontvangen.

Meerdere tweetoons- en meerdere vijftoonssignaleringen
Met de ingebouwde tweetoons- en vijftoonsmogelijkheden kunt u een tooncode versturen met uw oproep en daarnaast meerdere toon codes op een kanaal decoderen. Er zijn 40 paren CTCSS/DTCS geheugenkanalen beschikbaar.

Voting-scan
De voting-scan detecteert het S-meterniveau van repeaterstations en selecteert automatisch het sterkste station of het eerste station dat een vooraf ingesteld S-meterniveau overschrijdt. Nuttig voor roaming tussen 2 of meer repeaterlocaties. Voor de prioriteitsfunctie zijn primaire en secundaire kanalen programmeerbaar.

Modus slave-scan
Bij de normale modusscan, kunt u een scanlijst selecteren, onafhankelijk van de kanaalinstelling. In de modus slave-instelling wordt de scanlijst automatisch geselecteerd op basis van het werkkanaal.

Ingebouwde spraakscrambler
De ingebouwde inversie-spraakscrambler zorgt voor beter beveiligde gesprekken. Wanneer een veiliger systeem nodig is, zijn de non-rolling spraakscrambler UT-109R met 32 codes en het 1020 code rolling-type scrambler UT-110R als optie leverbaar.

Sub-D-type accessoire-connector
De IC-F5062-serie beschikt over een 25-pins sub-D ACC-connector voor het aansluiten van verschillende externe apparaten.

Andere eigenschappen

 • Verbeterde scanfuncties inclusief Tx kanaal, talk-back en nuisance delete
 • Acht autodial DTMF geheugens en ANI functie met DTMF
 • Heavy duty, dynamische microfoon HM-148
 • Wachtwoord bij inschakelen
 • Functies stun (slaapmodus) en kill (permanent op afstand uitschakelen) voor het via de ether deactiveren van een verloren of gestolen zendontvanger
 • Blokkeren zenden bij bezette repeater
 • Surveillancefunctie schakelt tijdelijk de LED-achtergrondverlichting en pieptoon uit
 • Handige sticker voor toetstoewijzingen wordt meegeleverd
 • Microfoonhanger-actie is programmeerbaar
 • Sensinglijn voor de ontsteking
 • ±1 ppm frequentiestabiliteit
 • Embedded ESN
 • Flash CPU voor toekomstige upgrades
 • De IC-F3062/F4062 serie is de portofoon gelijkwaardig aan dit model

en meer …

HM-148G

HM-148T

HM-152

HM-152T

HM-211

Icom HM-249

HM-249

OPC-1132A

OPC-347

OPC-609

RMK-3

SM-26

SP-30

SP-35

SP-35L

UT-126H

UT-126HL

 • Microfoon, HM-152
 • Microfoonhanger met kabel
 • Montagebeugel
 • DC power kabel
 • Functienaam sticker