IC-F3400D / F4400D

Digitale IDAS VHF/UHF portofoon


✔ Compact en slank

✔ Bluetooth

✔ GPS ontvanger

✔ Actieve geluidsonderdrukking

✔ Digitale spraakopnamen

Brochure IC-F3400D / F4400D

UPGRADES DOOR MIDDEL VAN LICENTIESLEUTELS
Nieuwe functies en protocollen kunnen bij de nieuwe IDAS zendontvangers worden toegevoegd door middel van licentiesleutels. Het apparaat kan hiermee worden opgewaardeerd en beter aan uw specifieke behoeften worden aangepast.

OTAP EN OAA
De OTAP-functie (Over-the-Air-Programming, programmeren via de ether) maakt efficiënt programmeren van de zendontvanger via een radiokanaal mogelijk, doordat op afstand wijzigingen kunnen worden aangebracht in de geprogrammeerde gegevens. Zo wordt bijvoorbeeld het toevoegen van een extra repeater sterk vereenvoudigd. De OAA-functie (Over-the-Air-Alias) verstuurt de gebruikersnaam via het radiokanaal, wat de noodzaak van het programmeren van een aliastabel overbodig maakt. Zo kunt u eenvoudig en succesvol uw hele vloot beheren.

SENSOREN VOOR BEWEGINGS-/ STILSTANDSDETECTIE
De nieuwe IDAS-apparaten beschikken voor noodsituaties over een noodknop en vijf functies voor noodsituaties: man-down*, bewegingsdetectie, stilstandsdetectie, lone worker** en uitschakelen. De gevoeligheid van de sensoren kan voor iedere functie apart in tien stappen worden ingesteld.
* Bij man-down wordt na een vooraf ingestelde tijd automatisch een noodsignaal verstuurd als de portofoon zich in een horizontale positie bevindt.
** Bij lone-worker wordt een noodsignaal verstuurd als de zendontvanger niet binnen een vooraf ingestelde periode wordt bediend.

AUDIO EQUALIZER
Door middel van een equalizer kan de klank van het geluid worden aangepast aan de spraakeigenschappen en de in gebruik zijnde taal. Er zijn vijf manieren waarop het geluid kan worden gecorrigeerd: vlak, versterken van hoge tonen, versterken van middentonen, versterken van lage tonen en onderdrukken van lage tonen. De automatische geluidssterkteregeling zorgt ervoor dat het geluid constant blijft, ondanks het geluidsniveau waarop gesproken wordt en de afstand tot aan de microfoon.

USB-AANSLUITING
De nieuwe IDAS-apparaten zijn voorzien van een USB-aansluiting voor het programmeren van de zendontvanger en voor toegang tot de in het apparaat geïnstalleerde microSD kaart.

LCD-KLEURENSCHERM MET HOGE RESOLUTIE
Met het transreflectieve LCD-kleurenscherm wordt de zichtbaarheid zowel bij daglicht als binnen sterk verbeterd. Functies en menu-items worden duidelijk aangegeven door middel van makkelijk te begrijpen pictogrammen en teksten. De LCD-instelling ‘nachtmodus’ is een alternatief voor gebruik bij nacht, of bij andere omstandigheden met weinig licht.

NXDN™ TRUNKING UPGRADE
De nieuwe IDAS zendontvangers zijn door middel van de digitale sensing-functie compatibel met de conventionele IDAS digitale modus en met analoge FM. De apparaten kunnen door middel van een licentiesleutel worden opgewaardeerd naar NXDN Type-D multi-site trunking.

INGEBOUWDE BLUETOOTH®
Met de ingebouwde Bluetooth module kan de unit op afstand worden bediend, en is handenvrij communiceren mogelijk door gebruikmaking van een Bluetooth headset van een andere partij.* Door aansluiting van een Bluetooth telemetrisch apparaat of een PC-terminal kunnen gegevens en bestanden draadloos worden verstuurd.
*De beschikbare functies hangen af van de gebruikte Bluetooth apparaten.

TRANSPARANTE DATA/TEKSTBOODSCHAPPEN (SMS)
Gegevens versturen is een standaard mogelijkheid van de nieuwe IDAS-apparaten. Een transparante datamodem maakte het mogelijk om allerlei gegevens met 9600 bps via een radiokanaal met een kanaalafstand van 12,5 kHz te versturen. Onder andere kunnen er tekstberichten van 100 tekens worden verstuurd en ontvangen. Bij een ontvangen bericht scrolt de tekst over het scherm.

DES/AES ENCRYPTIE MET OTAR
Voor beveiliging van de digitale communicatie beschikken de nieuwe IDAS-apparaten standaard over een 4-sleutel DES encryptie. Door middel van de optionele UT-134 encryptie-unit, kunnen daarnaast 256-bit AES encryptie en de OTAR (Over-the-Air Rekeying) worden gebruikt. De OTAR functie maakt het mogelijk om de encryptiesleutels via het radiokanaal te updaten.

TRILALARM
Voor oproepen van een specifieke gebruiker beschikken de nieuwe IDAS apparaten over een trilalarm dat krachtig genoeg is om dwars door dikke kleding heen nog goed voelbaar te zijn. De trilpatronen zijn daarbij programmeerbaar.

MEERDERE TALEN
Functies en menu-items kunnen in de lokale taal worden weergegeven. Zowel Engels, Frans, Duits, Spaans, Russisch als vereenvoudigd Chinese tekens worden ondersteund. Daarnaast kunnen spraakmeldingen worden opgenomen en aangepast voor weergave in de lokale taal.

ANC (ACTIEVE NOICE CANCELING)
De ANC (Active Noise Canceling) functie helpt bij het zorgen voor een heldere spraakkwaliteit. Geluid van bepaalde specifieke bronnen (zoals sirenes of boilergeluid) kunnen daarbij worden onderdrukt.

DIGITALE OPNAMEN VAN SPRAAK
Met de nieuwe IDAS apparaten kunnen binnenkomende en uitgaande communicatie worden opgenomen. Het opgenomen geluid kan op de zendontvanger worden afgespeeld. Bij gebruik van een 32 GB microSD kaart kan tot 500 uur aan gesprekken worden opgenomen. Het opgenomen geluid wordt opgeslagen in “wav” formaat, dat kan worden afgespeeld op de zendontvanger zelf of op een PC.

GPS-ONTVANGER
Tegelijk met spraak of met een statusoproep kunnen de positiegegevens worden meegestuurd*. Deze kunnen tevens worden gebruikt in combinatie met een AVL-systeem (Automatic Vehicle Location, automatische voertuiglocatiebepaling). De logfunctie van de GPS-ontvanger legt de positiegegevens van de gebruiker op regelmatige intervallen vast op een microSD-kaart. De nieuwe IDAS apparaten kunnen daarbij richting en afstand ten opzichte van een andere zendontvanger of een specifiek punt weergeven. En verder wordt met een signaaltoon aangegeven als een bepaald doel binnen het bereik is.
*Voor mobiele apparaten is hiervoor de niet meegeleverde UX-241 GPS-antenne nodig.

GESPROKEN MELDINGEN
Gesproken meldingen zorgen er bij de nieuwe IDAS apparaten voor dat zelfs onder ongunstige omstandigheden het kanaalnummer, de zone en het type kanaal eenvoudig kunnen worden weergegeven. Hierdoor kunnen instellingen aan de zendontvanger worden uitgevoerd zonder naar de zendontvanger te kijken.

AQUAQUAKE™ WATERAFVOERFUNCTIE
Door een vibrerend zoemgeluid te laten horen, verwijdert de AquaQuake functie water uit de luidsprekeropeningen waardoor het geluid helder blijft.

AD-118

BC-157S

BC-214

BC-219N

BC-225

BC-226

BC-227

BC-228

BP-283

BP-284

CP-23L

FA-S67VC

FA-S76UC

FA-S81U

FA-S81US

FA-S81V

FA-S81VS

FA-S82U

FA-S82US

FA-S82V

FA-S82VS

FA-S83U

FA-S83V

FA-S83VS

HM-222

HS-94

HS-95

HS-97

MB-133

MB-136

MB-96F

MB-96FL

MB-96N

OPC-1870

OPC-2362

OPC-515L

OPC-656

UT-134

VS-4MC

IC-F3400-4400D

IC-F3400D/F4400D

IC-F3400-4400DT

IC-F3400DS/F4400DS

4400DST

IC-F3400DT/IC-F4400DT

  • Li-ion batterij, BP-283
  • Riemclip, MB-133

*Antenne en lader worden niet standaard meegeleverd