ICOM IC-M400BB VHF MARIFOON


ICOM IC-M400BB
VHF marifoon

IC-M400BB

Black Box zendontvanger, als efficiënt ruimtegebruik voorop staat

Ruimtebesparende configuratie, bestaand uit twee delen
De IC-M400BB bestaat uit een tweedelige, black box configuratie. Alle functiebesturing, waaronder DSC-gebruik, kan worden uitgevoerd vanaf de COMMANDMIC™, HM-195B en de HF-unit, IC-M400BB, kan tegelijkertijd op een plek buiten het zicht worden geïnstalleerd.

Nieuwe intuïtieve gebruikersinterface
Het nieuwe menu-systeem wordt gedeeld met Icom’s nieuwste modellen. De onderste regel van het dot-matrix-display toont de belangrijkste software-functies die kunnen worden omgeschakeld met de linker- en rechterknop.

Actieve achtergrondgeluidonderdrukking
De ingebouwde bidirectionele actieve onderdrukking van achtergrondgeluid reduceert omgevingsgeluid tot 90%, en verbetert op die manier zowel wat u uitzendt als wat u ontvangt. Beter verstaan, en beter verstaan worden

Een zeer solide stevige 10W aan audio, public address en misthoorn
De IC-M400BB heeft een ingebouwde 10W-audioversterker, wat de hoeveelheid geluid vanaf een extra externe luidspreker flink vergroot. Met de public adress-functie publiek kunt u een aankondiging doen vanaf de microfoon zoals bij een megafoon en ook de misthoorn kan worden gebruikt via dezelfde externe luidspreker.

Ingebouwde klasse DSC klasse D.
De ingebouwde DSC-bewakingsfunctie bewaakt activiteit op kanaal 70 (het DSC-kanaal), zelfs terwijl u luistert naar een ander kanaal. DSC-functies omvatten: nood, individueel, groep, alle schepen, urgentie, veiligheid, positie verzoek/rapportage, polling-verzoek en DSC-test oproepen.

Common NMEA-interface
Bij aansluiting van een externe GPS-ontvanger, worden de huidige positie en tijd weergegeven op het scherm van de Commandmic. Bij het ontvangen van DSC-informatie van een ander vaartuig, kan de zendontvanger deze overdragen naar een navigatie-apparaat via NMEA 0183-connectiviteit.

AIS Target Call met MA-500TR
Bij aansluiting op de optionele MA-500TR klasse B AIS-transponder, kunt u d.m.v. de AIS-target-call-functie een individuele DSC-oproep vanaf de MA-500TR plaatsen.

Andere kenmerken

  • MarineCommander™ compatible
  • AquaQuake™ waterafvoerfunctie (HM-195B/SW)
  • Waterdicht volgens IPX7, zowel voor IC-M400BB en HM-195B (1 meter diep gedurende 30 minuten)
  • Dual-/tri-watch-functie voor het monitoren kanaal 16 en/of een oproepkanaal
  • Prioriteit- en normale scan