ICOM IC-M423G MARITIEME ZENDONTVANGER


ICOM IC-M423G
Actieve achtergrondonderdrukkingstechnologie en ingebouwde GPS voor eenvoudige installatie
m432g-1 m432g-2 m432g-3png

IC-M423G
Intuïtieve gebruikersinterface, en wit LCD-scherm en toetsenblok met
achtergrondonderdrukking

Integratie van Icom’s Common Marine Family User Interface, dat is ontworpen voor eenvoudige, intuïtieve bediening. Eén draaiknop en een directioneel toetsenblok bieden daarbij snelle en gemakkelijke toegang tot de beoogde functies. Het witte LCD-scherm met een groot contrast en door een laser gesneden toetsenbord passen goed bij moderne bootontwerpen.

Actieve achtergrondgeluidonderdrukking
De ingebouwde actieve achtergrondgeluidonderdrukking zorgt voor uitstekende prestaties. Deze vermindert achtergrondgeluiden bij het ontvangen signaal tot wel 90% en 30% bij het zendsignaal.

10W aan luid audio, public address en misthoorn
De IC-M423G heeft een ingebouwde 10W-versterker, die de hoeveelheid audio vanaf een extra externe luidspreker vergroot. Met de public adress-functie kunt u aankondigingen doen vanaf de microfoon zoals bij een megafoon, en ook de misthoorn kan gebruikt worden via de externe luidspreker.

Ingebouwde klasse D DSC.
De ingebouwde DSC-bewakingsfunctie bewaakt activiteit op kanaal 70 (het DSC-kanaal), zelfs terwijl u luistert naar een ander kanaal. DSC-functies omvatten: nood, individueel, groep, alle schepen, urgentie, veiligheid, positie verzoek/rapportage, polling-verzoek en DSC-test oproepen.

Ingebouwde GPS-ontvanger
De ingebouwde GPS-ontvanger toont uw huidige positie en tijd, en kan worden gebruikt voor de DSC-oproepen. Als GPS-bron kan worden geselecteerd voor zowel de interne als een externe GPS-ontvanger.

Optionele COMMANDMIC™ HM-195GB/GW met met witte achtergrondverlichting
De optionele COMMANDMIC met witte achtergrondverlichting maakt deze handig voor het gebruik van de IC-M423G in een aparte cabine of op een toren. Alle functies van de IC-M423G kunnen worden bediend vanaf de COMMANDMIC. Hij kan als intercom gebruikt worden in combinatie met de IC-M423G.

AIS-target-call met de MA-500TR
Aangesloten op de optionele MA-500TR klasse B AIS-transponder, kunt u d.m.v. de AIS-target-call-functie een individuele DSC-oproep vanaf de MA-500TR opzetten zonder handmatig een MMSI-nummer in te hoeven voeren.

Andere eigenschappen

  • Eenvoudige afstandsbediening met de luidspreker-microfoon, HM-205B / SW
  • NMEA 0183 connectiviteit
  • Compatibel met MarineCommander™ .
  • AquaQuake™ waterafvoerfunctie
  • IPX7 waterdichte bescherming (1 meter diepte gedurende 30 minuten)
  • Dual / tri-watch-functie voor het monitoren van kanaal 16 en/of een ander oproepkanaal (Tri
  • watch niet toegestaan in Nederland en België)
  • handelsmerken van Icom Inc. (Japan). eigenaren