ICOM IC-M802 MF/HF MARITIEME ZENDONTVANGER


ICOM IC-M802
MF/HF maritieme zendontvanger (alleen voor export!)

IC-M802

De nieuwste ICOM Digital Signal Processor-technologie (digitale signaalverwerkingstechnologie) met een compacte controller voor de bediening.

Professioneel design
De IC-M802 heeft een professioneel ontwerp.

Positie-uitwisseling met een externe GPS-ontvanger
Bij aansluiting op een externe GPS-ontvanger*, kan positie-informatie worden uitgewisseld met andere stations. Als de ontvangende zijde is verbonden met een PC**, dan is ook positiemonitoring mogelijk.
*Hiervoor zijn NMEA 0183-uitvoer en een RS-232C-interface vereist.
** Hiervoor is positiemapping-software nodig. (Wordt niet door Icom geleverd)

Standaard 4×8 controller
De IC-M802 heeft een industrie standaard 4-inch hoog (10,16 cm) controller voor bediening op afstand. Bij een opstelling met de IC-M503 marifoon, biedt Icom u een compleet communicatie-station.

Groot LCD-scherm met dot-matrix karakters
De alfanumerieke naam van een van de 1355 ITU-kanalen zijn gemakkelijk in één oogopslag te lezen met het grote LCD display. Gebruik tijdens nachtelijke uren is geen probleem met een in tien niveaus (plus UIT) instelbaar display en toetsenbord met achtergrondverlichting .

Gemakkelijk te gebruiken onder alle omstandigheden
De IC-M802 beschikt over twee grote draaiknoppen, voor gemakkelijke instelling van geheugenbank en geheugenkanaal.. Tot 16 banken van (max.) 20 gebruikerskanalen per bank en 17 banken voor ITU-kanalen zijn beschikbaar.

Ingebouwde Digital Selective Calling (DSC)
Voor extra veiligheid op zee, biedt de IC-M802 de nieuwste one-touch DSC nood-communicatietechnologie. (ITU klasse E-standaard) De noodknop is afgedekt met een rode vergrendeling onder veerdruk, om onbedoelde DSC-activering te voorkomen.

Het voordeel van digitale signaalverwerking
De spraakcompressor, die werkt met behulp van DSP, verhoogt het het gemiddelde spreekvermogen. Flexibele filterinstellingen voor smalle band-signalen als e-mail, SITOR, FSK en andere zijn mogelijk zonder de aankoop van optionele filters.

Een krachtig uitgangsvermogen van 150 W (PEP)
150 Watt zendvermogen zorgt voor superieure wereldwijde communicatie. Een uit één stuk, gegoten aluminium chassis en een grote ventilator maken continu zenden op vol uitgangsvermogen mogelijk; zeer belangrijk voor datacommunicatie, zoals e-mail.

One-touch e-mail* toegang
Een first voor SSB! De IC-M802 kan worden ingesteld om de instellingen voor uw HF e-mail-frequentie, mode en bandbreedte te onthouden. E-mail op zee gebruiken is nog nooit zo eenvoudig geweest.
*Voor HF e-mail zijn een HF-modem, een PC en kabels nodig.

Automatische antennetuner AT-140
Een optionele automatische antennetuner, AT-140, is gemakkelijk aan te sluiten op de IC-M802. Als de tuner de antenne niet kan afstemmen, overbrugt de IC-M802 de tuner en laat een waarschuwingsindicator op het LCD-scherm zien.

Andere eigenschappen

  • Breedband ontvangstbereik (0,5 – 29,9999 MHz)
  • VFO-modus beschikbaar (afhankelijk van de uitvoering)
  • Afstandsbedieningsmicrofoon voor het direct selecteren van kanalen
  • RS-232C-accessoire-aansluiting voor het aansluiten van een modem, etc.
  • GPS-ingang, NMEA 0183 versie 2.0 of hoger
  • Hoofdtelefoonaansluiting aan de voorkant van de controller

De IC-M802 is uitsluitend bestemd voor export als gevolg van lokale regelgeving op gebied van radio-apparatuur.