ICOM IC-M35 MARITIEME VHF PORTOFOON


ICOM IC-M35
Maritieme VHF-portofoon

IC-M35

Duidelijke spraakversterking (Clear voice + Voice boost)
In maritieme omgevingen zijn er vele geluidsbronnen die de kwaliteit van uw communicatie kunnen beïnvloeden, zoals motorgeluid, het loeien van de golven en meer. De IC-M35 zendt constant een helder geluid uit en levert een versterkt audio, zelfs onder moeilijke omstandigheden, en zorgt ervoor dat wat u zegt zo duidelijk mogelijk wordt uitgezonden en ontvangen, ongeacht hoe luidruchtig de achtergrond is!

En ja, hij blijft ook drijven!
Voortbordurend op de erfenis van de IC-M33, blijft de IC-M35 drijven, zodat u deze kunt terugpakken, mocht hij ooit overboord geraken. De IC-M35 blijft zelfs drijven als de optionele luidspreker-microfoon HM-165 is aangesloten.

LOUD knop (LUID-knop)
Wanneer u direct een versterkt volume nodig hebt, dan zorgt een simpele druk op de “LOUD”-knop dat u ogenblikkelijk het volledige audiovolume tot uw beschikking heeft. Daarnaast zorgt het ingedrukt houden van de “LOUD”-knop ervoor dat het audio stil blijft.

Achtergrondgeluid onderdrukkende microfoon
De sub-microfoon op het achterpaneel draait de fase van het geluid om en elimineert daarmee omgevingsgeluid op de spraakmicrofoon. Hierdoor vermindert de IC-M35 het effect van achtergrondgeluid (in het bijzonder hoge tonen) in het uitgezonden signaal en maakt het gemakkelijker om het gesprokene te verstaan.

Automatische volumeregeling
Wanneer u zich in de machinekamer of in een andere omgeving met veel lawaai bevindt, dan detecteert de sub-microfoon dit omgevingsgeluid en verhoogt de IC-M35 automatisch het geluidsvolume, om deze aan het omgevingsgeluid aan te passen.

Laag stroomverbruik
Hoewel de IC-M35 levert een vorstelijk zendvermogen van 6W*1 levert, en 700mW aan audiovermogen, zorgt de ingebouwde stroomspaarelektronica voor een praktische 8 uur*2 aan bedrijfstijd met de meegeleverde 980mAh Lithium-Ion-accu.
*1Afhankelijk van de versie.
*2 Typisch gebruik met Tx (Hi): * Tx : Rx : stand-by = 5: 5: 90

Grote knoppen en slanke afmetingen
Dankzij de grote, makkelijk te bedienen knoppen zorgt IC-M35 voor een intuïtieve bediening. Een geknepen “taille” in de slanke behuizing maakt het makkelijk de zendontvanger vast te houden en te dragen. Het apparaat is verder verrassend compact voor een portofoon met drijfvermogen.

Andere eigenschappen

  • Waterdichte constructie volgens IPX7 (1 meter diepte gedurende 30 minuten)
  • Dual/tri-watch functies
  • Accu-indicator in vier stappen
  • Automatische scanfunctie
  • Directe toegang tot kanaal 16 of een programmeerbaar oproepkanaal