IC-M87 ATEX

Maritieme ATEX portofoon


Optionele speaker microfoon mogelijk

22 programmeerbare kanalen

✔ ATEX goedgekeurd

✔ Waterdicht volgens IPX7

✔ Sterk en robuust

Brochure IC-M87 ATEX

Compacte/waterdichte VHF PBR/maritieme ATEX portofoon
De IC-M87 ATEX-uitvoering voldoet aan de 94/9/EG ATEX-richtlijn. Deze versie is geschikt voor gebruik op gevaarlijke locaties op het land of op zee, zoals booreilanden, tankers, enz. Deze versie heeft een ingebouwde spraakscrambler met 32 codes voor privé-communicatie. De IC-M87 voldoet aan de behoeften van zowel zakelijke en als industriële gebruikers die een waterdichte maritieme portofoon en eenvoudige PMR zendontvanger nodig hebben. Deze ATEX goedgekeurde IC-M87 portofoon biedt tweewegcommunicatie met veiligheidsgoedkeuring, en voorkoming van explosie en brand op gespecificeerde gevaarlijke locaties.

Goedkeuringclassificatie

De goedgekeurde classificatie is: II2G Ex ib IIA T3. Dit zorgt ervoor dat de ATEX-classificatie van de IC-M87 ATEX voldoet voor de beoogde plek van gebruik.

Speciale voorwaarden voor gebruik en goedgekeurde accessoires zijn

 • IC-M87 moet gebruikt worden in combinatie met BP-227AX
 • Luidspreker-microfoon HM-138, dit model heeft dezelfde functies en kenmerken als de niet-ATEX-equivalent.

Robuuste, compacte en lichtgewicht body
De IC-M87 meet slechts 62 x 97 x 39 mm en weegt 290 gram (met inbegrip van de BP-227AX). Het robuuste uit één stuk aluminium bestaande chassis is ontworpen voor MIL-standaard-eisen.

Waterdichte constructie
De IC-M87 is waterdicht volgens IPX7* en is ontworpen voor om te gebruiken onder extreme omstandigheden zoals onweer, hoge luchtvochtigheid en snelle temperatuurwisselingen. *(1m diepte gedurende 30 minuten)

Eenvoudige bediening
Een duidelijk groot duidelijke LCD-scherm (30 x 8 x 14 mm) en de knoppen met achtergrondbediening zorgen voor directe herkenning van informatie en verzekeren u van een betrouwbare communicatie onder alle lichtomstandigheden. De grote volumeknop en duidelijk gelabelde drukknoppen zorgen te allen tijde voor eenvoudige en efficiënte bediening, zowel op zee als aan wal.

Standaard Lithium-Ion accu
De IC-M87 wordt standaard geleverd met de BP-227AX 1700 mAh Li-Ion accu. Deze geeft een grote bedrijfsduur van tot 23 uur*, zonder ‘geheugen-effect’ van de batterij. *Inschakelduur Tx : Rx : stand-by = 5 : 5 : 90

Waterbestendige luidsprekermicrofoon, HM-138
Een optionele luidsprekermicrofoon, HM-138, heeft een waterdichte constructie volgens IPX7. De HM-138 is een goedgekeurde accessoire voor ATEX gebruik.

Ingebouwde spraakscrambler
Het ATEX-model heeft een ingebouwde spraakscrambler met 32 codes, compatibel met de UT-112.

22 programmeerbare kanalen voor gebruik aan land
De IC-M87 voldoet zowel voor maritieme als PMR-toepassingen. Een simpele druk op de knop schakelt de gebruikte frequentieband om tussen zee- en land-kanalen. Elk PMR-kanaal is programmeerbaar* tussen breed/smal (25/12,5 kHz of 20/12,5 kHz) kanaalafstand en CTCSS- en DTCS toonsignalering zijn ingebouwd.
*Optionele kloonsoftware, CS-M88/M87 en kloonkabel zijn benodigd voor de programmering.

Snellader beschikbaar
De BC-152 bureaulader kan zowel aan de wand worden gemonteerd als op bijvoorbeeld een tafel geplaatst. De BC-152 is geschikt voor diverse stroombronnen, zoals een lichtnetadapter, aansluiting via een sigarettenaanstekeraansluiting, of met een DC-voeding. Ook zijn een optionele snelle bureaulader BC-119N en multilader BC-121N beschikbaar om de IC-M87 in 2,5 – 3 uur tijd weer op te laden. (De AD-100 lader-adapter is hiervoor nodig).
*Let op: ATEX-apparatuur mag niet in gevaarlijke omgevingen worden opgeladen.

Andere eigenschappen

 • Normaal, prioriteit en tag-scannen
 • Self-checkfunctie controleert temperatuur, accuspanning en op binnendringend water
 • Eenvoudige omhoog-/omlaag-schakelaars voor kanaalselectie
 • Accu-indicator in vier stappen
 • Signaaltoon is selecteerbaar voor elke knop
 • Hoge snelheid klonen (19200bps) tussen PC en portofoon
 • MIL spec. getest op MIL-STD F
 • Bij de opties en accessoires zijn alleen ATEX-goedgekeurde accessoires opgenomen

BC-147S

BC-152N

BP-227AX

HM-138

MB-86

MB-96F

MB-98

 • Batterij, BP-227AX
 • Lader, BC-152N
 • Adapter, BC-147SE
 • Swivel clip, MB-86
 • Antenne, FA-S59V
 • Polsband