IC-M510BB

Black box marifoon


IPX7 waterdicht

Geïntegreerde GPS-ontvanger

✔ AquaQuake™-functie

Externe luidsprekeraansluiting

Anker-Wacht-functie

Brochure IC-M510BB

Makkelijke installatie die altijd past
Op de IC-M510BB kunnen drie stuks CommandMic™ worden aangesloten op de black box. Alle bedieningen, inclusief DSC, kunnen worden uitgevoerd vanaf de CommandMic™ HM-195, en de black-box zelf kan uit het zicht geplaatste plaats worden, 18,3 m* verwijderd van de CommandMic™.
* Twee OPC-1541 optionele kabels zijn vereist voor een installatie van 18 meter.

Installeer de CommandMics op uw favoriete posities waar u marifoon wil gebruiken
Vanaf de drie CommandMic™-stations bieden deze marifoon en intercomfuncties. Wanneer u de intercomfunctie gebruikt, kunt u één-op-alle of één-op-één communicatie selecteren.

Geïntegreerde AIS-ontvanger Bewaakt de bewegingen van andere schepen
De geïntegreerde AIS-ontvanger helpt u bij het vinden van schepen die uw boot tegemoet komen en geeft u een waarschuwing om aanvaringen te vermijden. U kunt vanuit de AIS-schermen een individuele DSC-oproep doen naar een geselecteerd schip.

Twee minuten spraakopnamefunctie voor het afspelen van laatste oproep
De spraakopnamefunctie van het laatste gesprek slaat automatisch tot twee minuten van een inkomende oproep op. U zult geen inkomende berichten missen.

DSC Remote Control Interface Improves the Efficiency of Emergency Communications
De IC-M510BB heeft een speciale DSC-afstandsbediening (EN 300 338-8-compatibel) aansluiting, waardoor verbinding met een PC-consolesoftware of extern apparaat mogelijk is. U kunt de controle over noodcommunicatie hierdoor centraliseren.

NMEA 2000™ en NMEA 0183-HS zorgen voor integratie op uw boot
Het NMEA 2000™-netwerk biedt plug-and-play datacommunicatie om verbinding te maken met andere maritieme apparatuur, zoals een MFD (Multi Function Display). De marifoon kan de GNSS (GPS)-positie, DSC- oproep en het radiokanaal naar andere apparatuur verzenden.

Actieve ruisonderdrukking — U hoeft niet in uw microfoon te schreeuwen
De actieve ruisonderdrukking verwijdert digitaal achtergrondgeluid van zowel zend- als ontvangstaudio en zorgt voor heldere communicatie in een rumoerige maritieme omgeving.

Ingebouwde klasse D DSC, “noodknop” kan een redder in nood zijn in een noodsituatie
Met slechts één druk op de “DISTRESS”-knop kan het ingebouwde DSC-systeem (Digital Selective Calling) noodinformatie digitaal verzenden naar de kustwacht en/of andere vaartuigen. De DSC-wachtfunctie bewaakt continu het DSC-kanaal (kanaal 70) voor extra veiligheid en beveiliging.

Luide 1-weg RX-megafoon voor radiokijken op het dek of in de toren
Een ingebouwde versterker van 13 W verhoogt de audio-uitvoer naar een externe hailer-luidspreker. Met de 1-weg RX-megafoonfunctie kunt u via de luidspreker het radioverkeer op het dek of de toren in de gaten houden. U kunt ook misthoornpatronen laten klinken via de hailer-luidspreker.

Overige functies

 • IPX7 waterdicht, 1 m diep in water gedurende 30 minuten
 • Geïntegreerde GPS-ontvanger
 • AquaQuake™-functie
 • Externe luidsprekeraansluiting vanaf de CommandMic™-kabel
 • Anker-Wacht-functie

Nothing found.

 • DC-voedingskabel (2m)
 • Microfoonhouder
 • OPC-1540 (6,1 meter)
 • 1 CommandMic™
 • Aansluitdop
 • Montagebeugel
 • Nederlandse handleiding