IC-R30

Communicatie ontvanger


✔ Decodeert digitale protocollen

✔ 0,1-3304,999 MHz breedbandbereik

✔ Dualwatch-gebruik

✔ Geïntegreerde GPS ontvanger

✔ Bandscoopfunctie

Brochure IC-R30

Decodeert digitale protocollen
De IC-R30 decodeert verschillende digitale protocolsignalen, inclusief P25 (fase 1), NXDN™, dPMR™, D-STAR (Digital Smart Technology for Amateur Radio) en Japanse binnenlandse DCR (Digital Convenience Radio).

Breedbandbereik van 0,1 – 3304,999 MHz
De IC-R30 bestrijkt een breed frequentiebereik van 0,1 tot 3304,999 MHz, en ontvangt conventionele analoge signalen zoals AM, FM, WFM, USB, LSB en CW, evenals modulatiesoorten voor digitale spraak*. Een ferrietstaafantenne voor AM omroep is ingebouwd en de oortelefoonkabel kan worden gebruikt als externe antenne voor uitzendingen in de FM-omroepband.
*SSB, CW en digitale modulatiesoorten: 0,1 MHz-1,3 GHz. Bruikbare frequenties en modulatiesoorten verschillen, afhankelijk of band A of band B is geselecteerd. Zie de specificaties voor meer informatie.

Dualwatch-gebruik
De ontvanger kan op verschillende ontvangen banden met verschillende modulatiesoorten werken. Er kunnen bijvoorbeeld tegelijkertijd HF- en UHF-signalen worden gemonitord. U kunt scannen naar andere actieve kanalen op band B, terwijl u op band A naar het signaal van uw keuze luistert.

Opnamefunctie op twee banden tegelijk
Het audio dat tegelijk ontvangen wordt van twee banden in de dualwatch-mode kan afzonderlijk in wav-formaat worden opgenomen op een microSD-kaart*. Het opgenomen audio kan worden afgespeeld op de ontvanger of op een pc. Daarnaast kunnen frequentie, modulatiesoort, S-meteruitslag, tijd, huidige positiegegevens en hoogte tegelijk met het ontvangen audio worden opgeslagen.

2,3-inch groot LCD-scherm en intuïtieve gebruikersinterface
In de IC-R30 is een 2,3-inch groot dot-matrix-scherm toegepast. Schermen met grote hoeveelheden informatie worden helder en logisch ingedeeld. De vier-richtingentoets zorgt voor een eenvoudige bediening van alle functies.

Geïntegreerde GPS-ontvanger
De geïntegreerde GPS-ontvanger geeft uw huidige positie gegevens, koers, snelheid en hoogte op het scherm weer. GPS-gegevens kunnen ook worden opgeslagen in opgenomen audiobestanden. De IC-R30 kan overzichten tot 50 stations binnen 160 km van uw huidige locatie weergeven*.
*De positiegegevens van elk station moeten in de geheugenkanalen zijn voorgeprogrammeerd.

Bandscoopsfunctie
De bandscoopfunctie maakt het mogelijk om een bepaald gespecificeerd frequentiegebied op het scherm te bekijken, in de vorm van de relatieve ontvangststerkte rondom te ontvangstfrequentie. U kunt naar het gewenste signaal op de bandscoop springen zodat de ontvanger op die frequentie wordt ingesteld.

Spraakfunctie
De spraakfunctie geeft de werkfrequentie en modulatiesoort weer in gesproken woord, wanneer u aan de afstemknop draait, of op de [SPEECH] -knop drukt. Deze functie is handig voor veranderingen aan de afstemming van de ontvanger in combinatie met de Bluetooth® hoofdtelefoon waarbij er niet naar de ontvanger hoeft te worden gekeken.

Lange gebruiksduur van de accu, tot 8,3 uur
De meegeleverde BP-287 Li-ion-accu-pack zorgt voor 8 uur en 20 minuten* gebruik. De optionele BP-293 batterijhouder, met AA (LR6) alkalinecellen kan worden gebruikt als een handige back-upbatterij.
*De dualwatch-functie is AAN (band A: continu ontvangen, band B: in stand-by), de stroomspaarfunctie staat ingesteld op “Auto (short)” (automatisch, kort), het volume van de interne luidspreker is ingesteld op “20”, de GPS-functie is ingeschakeld en de Bluetooth-functie is UIT.

En meer..
• Robuuste constructie volgens IP57
• Opladen dmv USB-poort
• Lange gebruiksduur van de accu, tot 8,3 uur
• microUSB-aansluiting voor spraak- en opslaggegevens

BC-223

BP-287

BP-293

MB-133

RS-R30A/RS-R30I

SP-40

VS-3

  • Li-ion batterij, BP-287
  • Snellader, BC-223
  • AC adapter, BC-123SE
  • USB kabel
  • Telescopische antenne
  • Riemclip, MB-133
  • Polsband