IC-SAT100M

Iridium satelliet mobilofoon


✔ Wereldwijde communicatie

✔ Real-time communicatie

✔ Eenvoudig communiceren binnen groepen

✔ Waterdicht volgens IP67

Brochure Satelliet

Wat is SATELLIET PTT?
De Icom IC-SAT100M is het op satelliet gebaseerde push-to-talk (PTT – zendknop) radio-systeem en is het enige PTT radio-systeem dat realtime communicatie biedt door een druk op de PTT-knop met een groep mensen die zich waar dan ook ter wereld bevinden*. De IC-SAT100M maakt gebruik van het Iridium® satelliet communicatie netwerk, dat wereldwijde dekking heeft met inbegrip van de polen.
*Een abonnement is nodig om de IC-SAT100M te kunnen gebruiken. Afhankelijk van land of regio kan het gebruik van de IC-SAT100/M verboden zijn.

One-to-Many communicatie
IC-SAT100M gebruikers in een zelfde praatgroep (Talkgroup) kunnen direct met elkaar communiceren door simpel de PTT-knop in te drukken.

Wereldwijde dekking inclusief de polen
Het Iridium® satelliet netwerk heeft een wereldwijde dekking met inbegrip van noord- en zuidpool en kan daardoor op elke plek op aarde gebruikt worden.*
*Een abonnement is nodig om de IC-SAT100M te kunnen gebruiken. Afhankelijk van land of regio kan het gebruik van de IC-SAT100/M verboden zijn.

Realtime Communicatie
Door gebruik te maken van de 66 Iridium®-satellieten in lage aardbanen, is communicatie mogelijk zonder grote vertraging en met een hogere betrouwbaarheid dan met communicatie over geostationaire satellieten.

Interoperabel met conventionele radio’s
Met een VE-PG4 RoIP gateway kan de IC-SAT100M verbinding maken met een IP-telefoon, WLAN, LTE, IDAS digital*, analoge zendontvangers en andere communicatie-systemen.
* Type-D multi-site trunking en conventioneel systemen.

 • Voeding van de basis-unit naar de HF-unit met antenne via de ethernetkabel (PoE)
 • Dunne LAN-kabels (CAT5e) tot maximaal 100 meter (van de basis-unit naar de HF-unit met antenne) zonder verlies van gevoeligheid voor makkelijke bedrading
 • Multifunctionele luidspreker-microfoon meegeleverd
 • Voedingsspanning: 13,2 V / 26,4 V DC
 • IP67 water- en stofdichte beveiliging*1

Andere kenmerken

 • Spraakopname functie
 • Ingebouwde Bluetooth® capaciteit
 • Meertalig display (Engels, Chinees, Frans, Japans een Spaans)
 • Geïntegreerde GPS-ontvanger toont de positie van het ontvangstsignaal in het display
 • 1,5 W audioversterker
 • Korte gegevensberichten (Short Data Message)
 • AES 256-bit encryptie*2

*1 Basis-unit: IP54, Microfoon: IP55.
*2 Datacommunicatie wordt versleuteld in het ethernetgedeelte om ongewild meekijken te voorkomen.

In gebouwen
De radio en antenne kunnen op elke plek in gebouw geplaatst worden met daartussen alleen een netwerkkabel (LAN) van maximaal 100 m.

 

 

In voertuigen
Door het plaatsen van een antenne op het dak kan de radio in voertuigen gebruikt worden. De IC-SAT100M beschikt over een Bluetooth®-functie waardoor tijdens het rijden handsfree* gecommuniceerd kan worden.
* Hiervoor is een accessoire nodig van een ander merk

 

Verdekte opbouw
De optionele AH-40 antenne kan flexibel geplaatst worden. In plaats van de HF-unit kan de AH-40 op het dak gemonteerd en op de HF-unit aangesloten worden. Met een antennebehuizing van een ander merk, kan alles nog discreter afgewerkt worden.

 

 

Voorbeeld van een geavanceerd systeem met de VE-PG4
De VE-PG4 is een veelzijdige RoIP (Radio over IP) gateway die naadloos aan te sluiten is op satelliet PTT-, PMR-, LTE- en WLAN-radios en ook op IP-telefoonsystemen en andere toestellen. Naast het IP-netwerk kan ook de ingebouwde LTE-module* gebruikt worden voor communicatie over netwerken van telefoonproviders
* Hiervoor is een SIM-kaart nodig.

Wat zijn de abonnementskosten?
De maandelijkse abonnementskosten zijn vast, afhankelijk van het dekkingsgebied en het aantal gebruikte IC-SAT100M’s; er worden geen extra gesprekskosten in rekening gebracht*.
* Afhankelijk per land of gebied kunnen vaste tarieven niet van toepassing zijn of is de dienst niet beschikbaar.

Wat is een praatgroep (Talkgroup)?
Bij gebruik van SATELLITE PTT kan gecommuniceerd worden met andere IC-SAT100M portofoons die tot dezelfde praatgroep behoren. Voor praatgroepen kan gekozen worden vijf groottes qua dekkingsgebied.
(zie bovenstaande tabel).

Hoe voeg ik dekkingsgebieden toe?
Het dekkingsgebied kan samengesteld worden uit verschillende gebieden. Deze zijn gebaseerd op cirkels, vierkanten of rechthoeken. Een dekkingsgebied kan bijvoorbeeld bestaan uit Tokio, New York en Londen.

Kan ik van praatgroep veranderen en/of het dekkingsgebied veranderen?
Ja dat kan eenvoudig door de instellingen op de Iridium® website aan te passen.
* om de inhoud van een contract te veranderen, kan eerst een aanvraag nodig zijn.

Kan ik de IC-SAT100M op elke plaats gebruiken?
De IC-SAT100M kan gebruikt worden in open omgevingen zoals op daken en het open veld. Communicatie kan onmogelijk zijn als gevolg van de positie van de satelliet of door obstakels tussen portofoon en satelliet. Ook het lichaam kan een obstakel zijn. Bevestig daarom de portofoon liever aan de schouder dan aan het middel.

Kan ik met de IC-SAT100M telefoneren?
Nee, de IC-SAT100M kan alleen als PTT-toestel (Push-To-Talk) gebruikt worden, dus als portofoon. M.b.v. de optionele VE-PG4 RoIP gateway kan de IC-SAT100M met andere apparaten communiceren in netwerken.

AH-40

OPC-2422

OPC-2429

SP-30

SP-35

SP-35L

VS-3

 • Multi-functionele speaker microfoon
 • DC voedingskabel, OPC-585
 • OPC-2102 LAN kabel (20 m)
 • Mobiele beugel