IC-SAT100

Iridium satelliet portofoon


✔ Wereldwijde communicatie

✔ Ingebouwde noodtoets

✔ Low-latency communicatie in realtime

✔ Krachtige 1500 mW audio

Brochure Satelliet

Het Japanse Icom Inc. heeft in samenwerking met het Amerikaanse Iridium Communications Inc. een innovatieve oplossing gevonden voor radiocommunicatie per satelliet. Met de nieuwe communicatieoplossing satelliet-PTT kan iedereen overal ter wereld via een satellietnetwerk communiceren.

De satelliet-PTT-radio is een professioneel radiocommunicatiesysteem dat gebruikmaakt van het Iridium-satellietnetwerk. Dit systeem biedt realtime en wereldwijde communicatie met slechts één druk (PTT) op de knop. De satellieten zorgen voor stabiele communicatie op zeer grote afstanden. Zelfs bij de allergrootste rampen op aarde blijft die communicatie mogelijk.

Icom-CEO Masataka Harima: ‘Icom heeft verschillende soorten communicatiesystemen ontwikkeld voor maritieme toepassingen én voor toepassingen op het land en voor de luchtvaart. De oplossing satelliet-PTT is een flinke uitdaging, maar zal een belangrijke aanvulling zijn op onze huidige productrange. We zullen ons altijd zelf blijven uitdagen.’

Wat is SATELLIET-PTT?
SATELLIET-PTT (Push-To-Talk) is een bidirectioneel radiosysteem dat gebruik maakt van het Iridium® satellietnetwerk. Het kan worden gebruikt als communicatie-instrument in afgelegen, geïsoleerde gebieden waar er geen mobiele telefoons zijn en waar een vaste netwerkinfrastructuur ook ontbreekt. Zelfs als de aardse netwerkinfrastructuur onbruikbaar wordt gemaakt door menselijk ingrijpen of door natuurrampen, kan SATELLIET-PTT zorgen voor een stabiele back-up, geheel onafhankelijk van andere netwerken.

Eén op veel communicatie
In tegenstelling tot satelliettelefoons kunnen IC-SAT100-gebruikers onmiddellijk beginnen met spreken naar alle zendontvangers die in dezelfde praatgroep zijn ingedeeld, en dit met slechts één druk op de zendknop (PTT).

Wide-area wereldwijde communicatie
Het Iridium® satellietnetwerk bestrijkt de gehele aarde, inclusief de beide polen, en kan overal ter wereld lange afstandscommunicatie verzorgen*.

*Afhankelijk van het land of de regio kan het bij u dragen en/of het gebruiken van de IC-SAT100 verboden zijn.

Low-latency communicatie in realtime
Met behulp van 66 Iridium® satellieten in een lage omloopbaan om de aarde (LEO)  biedt de IC-SAT100 communicatie met een korte reactietijd en een bredere, meer betrouwbaarder netwerkdekking dan met geostationaire satellieten (GEO).

Ingebouwde noodtoets
De oranje toets op het bovenpaneel kan worden gebruikt voor noodsituaties. U kunt hiermee een noodoproep uitzenden naar voorgeprogrammeerde gebruikers door de toets ingedrukt te houden.

Waterdichte, stofdichte en duurzame behuizing
De IC-SAT100 biedt een stofdichte en waterdichte bescherming volgens IP67 (1 m diepte gedurende 30 minuten), waardoor hij ideaal is voor gebruik in ruwe buitenomgevingen. De zendontvanger voldoet daarnaast aan de MIL-STD 810G-specificaties. Bedrijfstemperatuur ligt tussen –30° C en +60° C (–22° F tot +140° F).

Krachtig audio van 1500 mW
1500 mW aan audio wordt aan de interne luidspreker toegevoerd, wat zorgt voor luide en heldere communicatie, zelfs in lawaaiige omgevingen.

Lange gebruiksduur van de accu
Het meegeleverde BP-300 Li-ion accupack zorgt voor 14,5 uur bedrijfsduur.*

*Bij benadering: de arbeidscyclus wordt berekend n.a.v. de volgende omstandigheden. Tx : Rx : stand-by = 5 : 5 : 90.

Privégesprekken
De IC-SAT100 biedt veilige gesprekken met 256-bit AES-encryptie.

En meer..

• Functie voor SMS-stijl berichten • Spraakopname-functie • Weergave van meerdere talen (Engels, Chinees, Frans, Japans en Spaans) • Ingebouwd Bluetooth® • Geïntegreerde GPS-ontvanger toont een ontvangen positie op het display • SMA-type antenneconnector voor het aansluiten van een externe antenne • AquaQuakeTM functie verwijdert water dat in het luidsprekerrooster van het apparaat binnendringt • Opladen via USB-aansluiting (USB Micro-B type).

AD-118

AD-135

AH-40

BC-157S

BC-214N

BC-241

BP-300

EH-15B

FA-S102U

HM-163MC

HM-222

HS-94

HS-95

HS-97

MBB-5

OPC-2412

OPC-2422

OPC-656

SP-26

SP-27

SP-28

SP-29

SP-32

SP-40

VS-3

VS-5MC

  • Batterij, BP-300
  • Bureaulader, BC-241
  • AC adapter, BC-242
  • Antenne, FA-S102U
  • Riemclip, MBB-5