MR-1010RII

Maritieme radar


✔ 24-inch koepel met een radome van 4kW

✔ Een bereik van 36 nautische mijlen

✔ 10,4-inch LCD-kleurenscherm met grote kijkhoek

✔ Intuïtieve gebruikersinterface

✔ Optionele video-uitgang

✔ Aan te sluiten op 24 Volt voedingen

Brochure MR-1010RII

Vereenvoudigde ARPA
De vereenvoudigde ARPA-functie helpt het risico op aanvaringen met andere vaartuigen of objecten te voorkomen. Maximaal vijf doelen kunnen automatisch worden gevolgd op de radar, wanneer een doel binnen het ingestelde bewakingsgebied komt (maximaal tien doelen kunnen worden gevolgd indien handmatig ingesteld) wordt een alarmbericht weergegeven met een pieptoon. Door een van de doelen te selecteren, wordt de doelinformatie zoals positie, koers, snelheid, CPA, TCPA, peiling en afstand aan de onderkant van het scherm weergegeven. Wanneer het doel binnen de CPA- en TCPA-limieten komt, wordt een alarmbericht weergegeven met een pieptoon.

* Externe peiling-, snelheids- en positiegegevens vereist.

DSC
Wanneer de MR-1010RII is aangesloten op een DSC radio, wordt een ontvangen DSC oproep automatisch doorgestuurd naar de radar. Op de radar kunnen maximaal 20 DSC-berichten worden geplot. Als de MOB-positie-informatie wordt verzonden vanaf een DSC-handheld transceiver (zoals de Icom IC-M93D en IC-M94DE), kan de MR-1010RII het MOB-waypoint op de radar weergeven om te helpen bij zoek- en reddingsoperaties.

* Externe peiling-, snelheids- en positiegegevens vereist.

AIS
Bij aansluiting op een extern AIS-apparaat (zoals de Icom IC-M605 en IC-M506 AIS), worden maximaal 100 AIS-doelpictogrammen op de radar weergegeven. Door een AIS-pictogram te selecteren, worden vaartuiginformatie zoals AIS-klasse, MMSI-nummer, scheepsnaam, koers, snelheid, CPA, TCPA, peiling en afstand aan de onderkant van het scherm weergegeven.

TFT LCD-kleurenscherm 
Het kleuren TFT-LCD-scherm met brede kijkhoek biedt heldere, levendige beelden met een gradiëntintensiteit van 16 stappen. De schermintensiteit en schermkleur (dag-, nacht- en gebruikersinstellingen) kunnen eenvoudig worden aangepast met de “BRILL” -knop. Bovendien vergroot de functie ‘automatisch verbergen van informatie’ de radar beelden tot volledige grootte.

Extra video uitgang optie
Met een optionele video-uitgangseenheid, UX-252, kan de MR-1010RII kan worden aangesloten op een extern beeldscherm. De radarbeelden zijn dan zowel op het radarscherm als extern beeldscherm zichtbaar.

True Trail-functie *
De true trail-functie annuleert de eigen scheepsbeweging en toont echt bewegende objecten en de route die zij afleggen, terwijl ze statisch zijn de objecten worden niet getrokken.
* Externe peiling-, snelheids- en positiegegevens vereist.

Andere mogelijkheden
10,2– 42V DC-ingang om schade door overspanning te voorkomen.
Twee door de gebruiker programmeerbare alarmzones
Waypoint-indicatie*

* Externe peiling-, positie- en waypoint gegevens vereist.

AD-118

AD-135

AD-55NS

AD-98FSC

AH-100

AH-109PB

Icom AH-109PB

AH-24

AH-2B

AH-4

AH-40