ID-4100E

VHF/UHF tweebander


✔ Compact

✔ Terminal mode

✔ Access point mode

✔ D-STAR repeater functie

✔ Full dot-matrix display

Brochure ID-4100E

Compacte, gebruiksvriendelijke VHF/UHF tweebander en biedt een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden

Terminal- en access-point-modi* maken het mogelijk om via D-STAR (Digital Smart Technology for Amateur Radio) van lange-afstandscommunicatie  te genieten via internet. U kunt het D-STAR-repeaternetwerk bereiken via internet, onafhankelijk van locaties en ongeacht van de omstandigheden van nabije repeaters.

*Installatie op een PC van de optionele, gratis te downloaden software, RS-MS3W is hiervoor vereist. Installatie op een Android™-apparaat van de optionele gratis te downloaden app, RS-MS3A is hiervoor vereist.

Terminal-modus
Door de ID-4100E via een Windows-® of een Android™-apparaat met internet te verbinden, kunt u via de terminal-modus gebruik maken van D-STAR gateway oproepen.

Access-point-modus
Met de access-point-modus kan een andere D-STAR-zendontvanger verbinding maken via de gateway door middel van de met internet verbonden ID-4100E. Er kan 50 watt zendvermogen worden gebruikt worden voor het D-STAR-access-point.

Compacte, afneembare bedieningsunit voor flexibele installatie
De bedieningsunit kan worden aangesloten op of het hoofdapparaat of daarvan weer worden losgemaakt voor flexibele installatie. Door gebruik te maken van de meegeleverde OPC-837 besturingskabel, kunt u de controller tot 3,5 meter bij het hoofdapparaat vandaan installeren.

DR Functie met de nieuwste Icom-gebruikersinterface DR (D-STAR Repeater) functie
De DR-functie maakt D-STAR-communicatie eenvoudig. Door simpelweg een bestemmingsroepnaam te selecteren bij “To” en uw toegangsrepeater bij “From” kunt u praten met andere D-STAR gebruikers. Daarnaast kunt u met behulp van de reflectorfunctie via meerdere repeaters tegelijk spreken.

Gemakkelijk af te lezen volledig dot-matrix-display
Om de hoeveelheid weergegeven informatie te vergroten is de ID-4100E voorzien van een volledig dot-matrix-display. Informatie over de repeaterlijst of de GPS-positie is bijvoorbeeld op een heldere wijze gerangschikt en gemakkelijk af te lezen.

Zoekfunctie nabijgelegen DV-/FM-repeaters
De zoekfunctie voor nabijgelegen DV-/FM-repeater helpt u bij het bereiken van nabijgelegen repeaters, zelfs in gebieden waar u nog niet eerder bent geweest. De functie zoekt naar nabijgelegen repeaters met behulp van de repeatergeheugens, in combinatie met GPS-positie-informatie.
*Om de zoekfunctie voor nabije repeaters te gebruiken, zijn positiegegevens bij de gezochte repeaterstations noodzakelijk.

De ID-4100E wordt verzonden met de D-STAR repeatergeheugens vooraf geprogrammeerd, maar de positiegegevens van sommige D-STAR repeaters kan niet zijn ingevoerd of niet exact.

Geavanceerde werking met een Smart Device en Bluetooth®

Apps voor iOS™ en Android™-apparaten*
De RS-MS1I (voor iOS™-apparaten ) en RS-MS1A (voor Android™-apparaten) stellen u in staat om draadloos verbinding te maken met de ID-4100E, op afstand de DR-functies in te stellen, te koppelen aan een kaarttoepassing, en berichten te versturen en ontvangen via de DV-modus. Daarnaast kunnen foto’s die gemaakt zijn met een smartphone of tablet-PC via de DV Fast Data-modus of de DV-modus worden verstuurd.

De optionele UT-137 Bluetooth®-eenheid moet hiervoor in de ID-4100E geïnstalleerd zijn. Sommige functies kunnen eventueel niet goed functioneren, afhankelijk van de gebruikte smartphone of tablet-PC.

Draadloze bediening met de VS-3 Bluetooth®- headset*
De optionele VS-3 Bluetooth®-headset biedt een handige draadloze communicatie wanneer u bij de zendontvanger vandaan bent. De VS-3 bestuurt de ID-4100E op afstand met drie programmeerbare toetsen.
*Hiervoor dient de optionele UT-137 Bluetooth®-unit in de ID-4100E geïnstalleerd te zijn.

DV Fast Data Mode*
Door de ook de ruimte van de spraakframes te gebruiken, verstuurt de ID-4100E gegevens 3,5 keer sneller (3480 bps) dan in de conventionele DV-modus (gecombineerd met spraak).
*De DV Fast Data-modus is niet compatibel met communicatie d.m.v. de DV-modus low speed data.

MicroSD-kaartsleuf voor opslag van gesprekken en data*
Bij gebruik in combinatie met een microSD-kaart, kunt u diverse soorten informatie opslaan, zoals spraakgeheugen, TX-spraakbericht, QSO-logboek, RX-logboek en GPS-loggegevens. Geheugenkanalen en andere instellingen kunnen op de geheugenkaart worden opgeslagen, en weer in de zendontvanger worden ingeladen.
*Een MicroSD-kaart moet afzonderlijk worden aangeschaft.

Geïntegreerde GPS-ontvanger
De geïntegreerde GPS ontvanger toont uw eigen positie, koers, snelheid en hoogte op het display en kan worden gebruikt voor het uitwisselen van positierapporten, D PRS en zoeken naar nabijgelegen repeaters.

Selecteerbare kleur voor LCD-scherm en toetsachtergrondverlichting
Als achtergrondverlichtingskleur van het LCD-scherm en de toetsen kan worden gekozen uit wit, groen, amber of blauw. Met behulp van de nachtverlichtingsinstelling kan op een bepaald tijdstip de helderheid van de achtergrondverlichting automatisch  worden aangepast.

Andere eigenschappen

 • D.m.v. de QUICK-toets (sneltoets) krijgt u direct toegang tot menu’s met functies, afhankelijk van de modus
 • Meerdere scanfuncties voor geheugen of bankscan, volledige scan en bandschan, geprogrammeerd scannen, geprogrammeerd link-scannen, duplex-scan toonscan en DR-scan
 • 16 kanalen met DTMF geheugen (24-cijferig)
 • CTCSS/DTCS-signalering met splittoonfuncties (analoge modus)
 • Luchtvaartbandontvangst met 8,33 kHz frequentiestappen
 • HM-207S handmicrofoon met afstandsbediening (standaard meegeleverd)

Nothing found.

 • Handmicrofoon, HM-207S
 • DC voedingskabel, OPC-345B
 • Controllerkabel (3,5 m), OPC-837
 • Microfoonsteun
 • Reserve zekering
 • NL handleiding