IC-7300

HF/50/70 MHz zendontvanger


✔ Real-time spectrumscoop

✔ Watervalfunctie met hoge resolutie

✔ Autoscoop-functie

✔ Ingebouwde antenne-tuner

Brochure IC-7300

Toonaangevende real-time spectrumscoop
De spectrumweergave van de IC-7300 is toonaangevend voor wat betreft resolutie, sweepsnelheid en dynamisch bereik. Tijdens het luisteren naar ontvangen stations kunt u real-time het spectrum bekijken en snel naar een interessant signaal overschakelen. Door eerst het spectrumscoopscherm nabij het gewenste signaal aan te raken wordt het aangeraakte gebied vergroot. Een tweede maal het scoopscherm aanraken verandert de werkfrequentie en stelt u in staat om nauwkeurig op het signaal af te stemmen.

Watervalfunctie met een hoge resolutie
De combinatie van de watervalfunctie met de real-time spectrumscoop helpt bij het maximaliseren van de ontvangstprestaties van de IC-7300 en vergroot de mogelijkheid om verbindingen te maken zonder daarbij zwakke signalen te missen. De watervalfunctie toont veranderingen over een bepaalde tijdsperiode en helpt om zwakke signalen waar te nemen die op de spectrumscoop niet opvallen.

Audioscoop-functie
De Audioscoop-functie kan worden gebruikt om verschillende audio-eigenschappen te monitoren, niveau van de microfoongeluidcompressor, filterbreedte, notchfilterbandbreedte en golfvorm in de CW-modus. Het audio kan bij ofwel zenden of bij ontvangen worden weergegeven op de FFT-scoop door middel van de watervalfunctie en de oscilloscoop.

RF Direct Sampling System (systeem d.m.v. directe HF-bemonstering)
De IC-7300 maakt gebruik van directe HF-bemonstering. HF-signalen worden rechtstreeks omgezet naar data en verwerkt in de FPGA (Field-Programmable Gate Array), wat het mogelijk maakt om het ontwerp te vereenvoudigen. Dit systeem is een toonaangevende technologie en markeert zonder meer een nieuw tijdperk voor amateurapparatuur.

Nieuwe functie “IP+”
De nieuwe IP+-functie verbetert het 3e graads interceptiepuntgedrag (IP3). Bij ontvangst van een zwak signaal dat sterk wordt gestoord door een naastliggende frequentie, wordt de AD-converter geoptimaliseerd tegen signaalvervorming.

Toonaangevende RMDR en faseruis-eigenschappen.
De RMDR (reciprocal mixing dynamic range) van de IC-7300 is verbeterd naar ongeveer 97dB* (typische waarde) en de faseruis-eigenschappen zijn ook zo’n 15 dB verbeterd (bij 1 kHz frequentie-afstand), vergeleken met de IC-7200. De superieure faseruis-eigenschappen verminderen ruiscomponenten bij zowel zenden als ontvangen.
* Bij 1 kHz frequentiescheiding (ontvangen frequentie: 14,2 MHz, MODUS: CW, IF BW: 500Hz)

15 discrete banddoorlaatfilters
De IC-7300 beschikt over 15 discrete HF-banddoorlaatfilters. Het HF signaal wordt gaat steeds door één van deze banddoorlaatfilters, waarbij signalen buiten de betreffende filterdoorlaatband worden weggefilterd. In de bandfilters worden spoelen met een hoge Q-factor gebruikt om het verlies in de HF-banddoorlaatfilters te minimaliseren.

Ingebouwde automatische antenne-tuner
De antenne-tuner onthoudt de instellingen op basis van de gebruikte zendfrequentie, zodat deze bij een verandering van frequentie snel opnieuw kan afstemmen. De zogenaamde Enforced Tuning functie* (vertaling:gedwongen afstemfunctie) zorgt voor een breed scala aan tijdelijke antennes die kunnen worden afgestemd.
*Gebruik de gedwongen afstemfunctie bij voorkeur niet, behalve in het geval van een noodsituatie. Het zendvermogen kan hierbij worden gereduceerd.

Multi-draainop voor een soepele bediening
De combinatie de multi-draaiknop en het aanraakscherm garandeert een snelle en soepele soepele bediening. Door op de multi-draaiknop de drukken verschijnen aan de rechterzijde van het display de menu-items. Een item kan worden geselecteerd d.m.v. een aanraking van het scherm en er kan in de menu-boomstructuur van niveau worden veranderd, door aan de multi-draaiknop te draaien.

Een groot TFT LCD kleuren-aanraakscherm
Het grote 11 cm (4,3 inch) TFT LCD kleuren-aanraakscherm zorgt voor een intuïtieve bediening. Met behulp van de software-toetsenbord via het aanraakscherm kunt u gemakkelijk de verschillende functies instellen en de inhoud van de geheugens bewerken.

SD-geheugenkaartsleuf voor het opslaan van gegevens
De IC-7300 is voorzien van een SD-geheugenkaartsleuf voor het opslaan kan verschillende soorten informatie, zoals ontvangen en uitgezonden audio, spraakgeheugens, RTTY-/CW-geheugens, ontvangen RTTY-logs en bewaarde kopieën van het display. Voor een eenvoudige instelling kunnen ook persoonlijke gegevens en data voor firmware-updates op een SD-kaart worden opgeslagen.

Overzicht van het achterpaneel
Tuner-aansluiting
ALC-aansluiting
“Zend”-aansluiting
DC-aansluiting
Sleutelaansluiting
Aardaansluiting
Antenneaansluiting
Acessoire-aansluiting
Externe luidspreker
USB-aansluiting
CI-V afstandsbediening

Andere eigenschappen

 • Bij de EUR-versie zijn de HF/50/70MHz banden beschikbaar
 • Standaard meegeleverd wordt de nieuwe HM-219 handmicrofoon
 • Een effectief groot koelventilatorsysteem
 • Een multifunctionele meter
 • 101 geheugenkanalen (99 gewone geheugens en twee bandscangrenzen)
 • Optionele RS-BA1 IP afstandsbesturingssoftware waarbij ook de spectrumscoop en het watervalscherm op afstand kunnen worden bekeken
 • CW functies: Full break-in, omgekeerde CW (met BFO aan de andere kant), automatische CW-afstemming

AH-2B

AH-4

AH-5NV

AH-710

AH-740

HM-219

IC-PW1

MB-118

MB-123

OPC-2321

OPC-420

OPC-599

PS-126

RC-28

RS-BA1

SM-30

SM-50

SP-23

SP-33

SP-34

SP-35

SP-35L

SP-38

SP-41

 • Handmicrofoon, HM-219
 • DC voedingskabel
 • Reserve zekering
 • Connectors
 • NL handleiding