IP ADVANCED RADIO SYSTEM

Communicatie die werkt via LAN- en IP-netwerken


✔ Eenvoudig in installatie en gebruik

✔ Max. 100 gebruikers kunnen tegelijkertijd communiceren

✔ Encryptie voor extra veiligheid

✔ Geen extra kosten voor licenties of gesprekken

Brochure IP advanced Radio System

Full-duplex-communicatie die werkt via draadloze LAN- en IP-netwerken*

 • Eenvoudig om te installeren en te gebruiken
 • Tot 100 gebruikers kunnen tegelijkertijd communiceren
 • Encryptie zorgt voor extra veiligheid
 • Het bereik wordt alleen beperkt door de dekking van uw IP-netwerk
 • Geen licentiekosten en geen gesprekskosten
  * Voor full-duplex gebruik is een optionele headset nodig

Basisfuncties
De IP100H IP-communicatieterminal zendt spraak en voorgeprogrammeerde tekstberichten naar de IP1000C controller via draadloze LAN access points, geïnstalleerd in het IP-netwerk (VPN). De controller stuurt het verkeer naar de gespecificeerde terminals. De IP100FS remote communicator kan een virtuele zendontvanger en eenvoudig dispatch-station creëren op een op Windows gebaseerde PC. De IP100FS kan positie-informatie verkrijgen (gebaseerd op de gebruikte access points) en informatie over de status van elke terminal.

Full-duplex communicatie
Met de optionele headset kan een gebruiker met de IP100H spreken en luisteren tegelijk, zoals bij een telefoongesprek. Alle gebruikers in het systeem kunnen gelijktijdig communiceren.

Gespreksfuncties
De IP100H / IP100FS kan individuele gesprekken, groepsgesprekken (conference call), oproep aan allen en een gebiedsoproep plaatsen. Met de unieke gebiedsoproepfunctie kunt u iedere gebruiker die contact heeft via het opgegeven access point oproepen.

Gecombineerde functie
De gecombineerde functie ontvangt de spraak van meerdere gebruikers tegelijk tegelijkertijd. Ook één-naar-veel-communicatie is mogelijk. Dit verhoogt de efficiëntie bij het delen van informatie.

Naadloze roaming
Als twee of meer draadloze toegangspunten worden ingezet op een IP-netwerk, kan de IP100H toegang verkrijgen via tot het dichtstbijzijnde access point en via roaming kan dan indien nodig steeds toegang worden verkregen tot een volgend access point als dat zich op dat moment dichterbij bevindt..

Status en Short Data Messaging
De IP100H/IP100FS kan statusberichten versturen en korte tekstberichten* naar andere gebruikers.
*Bij de IP100H alleen een voorgeprogrammeerd bericht.

Schaalbaar systeem
Bij inzetten van draadloze access points via een IP-netwerk, kan het communicatiebereik worden uitgebreid. Verspreid liggende locaties kunnen via een IP-netwerk (VPN) ook worden aangesloten ook als ze ver van elkaar verwijderd liggen. Het bereik wordt uitsluitend beperkt door de dekking van uw IP-netwerk.

Een hoge mate aan veiligheid
Uw privé-gesprek wordt versleuteld met de draadloze LAN-beveiligingsprotocollen WPA-PSK (TKIP / AES), WPA2-PSK (TKIP / AES).

Geen vergunning nodig
Licenties en andere aanvragen zijn niet nodig voor de installatie. De licentievrije standaarden IEEE 802.11 a/b/g/n/ac worden gebruikt.

Eenvoudig onderhoud
De IP1000C kan bijna alle terminalconfiguraties programmeren via de ether. Individueel programmeren met de PC via een draadverbinding is niet nodig.

Waterdicht volgens IPX7 (tot 1 meter diep onder water gedurende 30 minuten) voor werk buitenshuis of op plaatsen waar het apparaat snel nat wordt.
Compacte 58 × 95 × 26,4 mm lichtgewicht behuizing van slechts (bij benadering) 205 g.
Trilalarm voor binnenkomende gesprekken.

De IP100FS kan communiceren met de IP-communicatie-terminals vanaf een PC.
De IP100FS kan locatie-informatie van alle op IP100H gebaseerde access points verkrijgen. Kan worden geïnstalleerd op iedere op Windows® gebaseerde tablet PC of laptop.

De IP1000C beheert alle terminal configuraties en spraakverkeer. Hij kan 100 of 20* terminals (inclusief IP100FS) beheren. Tot 11 stuks IP1000C kunnen worden aangesloten via een IP-netwerk (Internet VPN). Dit verhoogt het aantal communicatie-terminals (IP100H / IP100FS) tot 1100 stuks.
*Afhankelijk van de versie.

Koppeling met IP-telefoon en zendontvangers
Met de VE-PG3 RoIP gateway, kan het geavanceerde IP-radio-systeem ook worden verbonden aan een IP-telefoon, een analoge zendontvanger en een IDAS™ NXDN™ digitale zendontvanger. Bij gebruik in een IP telefoonsysteem, kan IP100H worden gebruikt als telefoontoestel om interne of externe gesprekken te voeren*

Verbindingenschema
De IP-communicatie-terminals, zendontvangers en telefoons kunnen met elkaar communiceren binnen de donutvormige blauwe ring.

*Voor de koppeling met andere apparatuur, zijn vóór installatie eerst verificatietests nodig. De IP100H kan alleen een voorgeprogrammeerd telefoonnummer bellen. (Er kan geen telefoonnummer worden ingetoetst om te bellen.)

BC-157S

BC-228

HS-95

HS-97

VS-3

IP100H

 • Accu
 • Riemclip
 • Polsband
 • Antenne
 • Antenne-afdekking

IP1000C

 • AC adapter
 • Kussendopjes
 • Ferrietkern