ID-5100E

VHF/UHF dual band digital transceiver


✔ Intuïtieve touch screen

✔ DV/DV dualwatch

✔ Geïntegreerde GPS ontvanger

✔ DV/FM repeater list functie

Brochure ID-5100E

Intuïtieve aanraakschermbediening
De intuïtieve touch-screen-interface zorgt voor een snelle en soepele bediening. Het grote 5,5 inch scherm (320 × 128 pixels) reageert op een natuurlijke wijze via aanraking. Op die manier kunt u met gemak de instellingen wijzigen, frequenties invoeren, en geheugenkanalen bewerken.

DV / DV dualwatch
De ID-5100E kan zowel FM / FM als FM / DV-modus signalen tegelijkertijd ontvangen. Twee DV modus signalen kunnen voor ontvangst worden gemonitord op beide kanalen. U kunt repeaters of andere activiteiten op andere kanalen activiteiten monitoren tijdens het wachten op een belangrijkste repeater.

*Het audio van de primaire band heeft prioriteit, als twee DV signalen op hetzelfde moment in de lucht komen.

Ingebouwde GPS-ontvanger
De ID-5100E heeft een geïntegreerde GPS-ontvanger waarbij op het display in de controller de eigen positie, koersinformatie, snelheid en de hoogte worden weergegeven. De GPS-positie-informatie kan worden gebruikt voor het uitwisselen van positierapporten, voor het volgen van een reis in het GPS-log en voor het zoeken naar nabijgelegen repeaterlocaties.

DV / FM-repeaterlijstfunctie
De DV / FM repeaterlijstfunctie helpt u bij de het vinden van nabijgelegen repeaters, zelfs wanneer u een gebied voor de eerste keer bezoekt. De functie zoekt naar een nabijgelegen repeater met behulp van de repeatergeheugens en de GPS-positie-informatie.

*Om de automatische repeaterlijstfunctie te kunnen gebruiken, moeten de positiegegevens van de repeaters beschikbaar zijn. De ID-5100E wordt geleverd met een beperkt aantal repeatergeheugens voorgeprogrammeerd.

Het linken van D-PLUS-reflectors
Ook de linkcommando’s voor D-PLUS-reflectors zijn toegevoegd aan de DR-fucntie voor eenvoudig gebruik van deze reflectors. Bijvoorbeeld linken en unlinken aan en van reflectors, echo-test en het info-commando zijn beschikbaar.

SD-kaartsleuf voor opslag van spraak en data
Bij gebruik met een SD-kaart, kunnen op de SD-kaart diverse zaken worden opgeslagen, bijvoorbeeld spraak, automatisch antwoord bij DV, TX spraakbericht, QSO log, RX logboek en GPS loggegevens. Geheugenkanalen, repeatergeheugens en andere persoonlijke instellingen kunnen worden opgeslagen op de SD-kaart en kunnen later in de zendontvanger worden ingelezen.

VS-3 Bluetooth® Headset
De optionele Bluetooth-headset, VS-3 biedt handsfree communicatie en kan d.m.v. drie programmeerbare knoppen de ID-5100E op afstand bedienen

*Voor deze functie moet optionele UT-133 Bluetooth®-eenheid in de ID-5100E geïnstalleerd zijn.

Repeater map example
Met de app RS-MS1A kunt u draadloos verbinding maken met de ID-5100E en op afstand DR functies instellen, koppelen aan een kaartapplicatie en berichten verzenden/ontvangen via de DV-modus. Daarnaast kunnen foto’s, die genomen zijn met het Android™ apparaat, via de DV-modus worden verzonden.

*De optionele UT-133 Bluetooth®-eenheid moet hiervoor in de ID-5100E zijn geïnstalleerd.
*Sommige functies werken mogelijk niet goed, afhankelijk van het Android™ apparaat dat op dat moment wordt gebruikt.

Andere mogelijkheden

 • Verbeterde D-PRS-functies met object-, positie-, items- en weerformaten
 • Handig geheugeninhoudbeheer met behulp van CSV-formaat
 • Spraakfunctie meldt frequentie, mode en ontvangen roepnaam (DV-modus)
 • Onafhankelijke primaire draaiknop, volume en SQL knoppen voor A / B-banden
 • AM-luchtvaartband dualwatch
 • CS-5100, kloonsoftware meegeleverd
 • 50W uitgangsvermogen zowel op VHF als UHF

CS-5100

HM-154

HM-207

HM-209

Icom HM-249

HM-249

MBA-2

MBF-1

MBF-4

OPC-1156

OPC-1529R

OPC-2350LU

OPC-440

OPC-478UC

OPC-589

OPC-647

RS-MS1A

SP-30

SP-35

SP-35L

UT-133

UT-133A

VS-3

 • Handmicrofoon, HM-207
 • DC-voedingskabel, OPC-1132
 • Controllerkabel (3,5 m), OPC-837
 • Microfoonsteun
 • Reserve zekering
 • NL handleiding